Helpt isolatie in de kelder bij vochtigheid?

Het isoleren van uw kelder kan de luchtvochtigheid niet verminderen omdat het is ontworpen om de temperatuur te helpen regelen. Isolatie kan helpen de luchtvochtigheid te verminderen door de lucht kouder te houden of condensatie te verminderen door de lucht warmer te houden. Het kan echter de vochtniveaus in de lucht niet veranderen. Ja, het isoleren van uw huis kan vocht verminderen, vooral als de isolatie dampdiffusievertragers bevat.

Omdat isolatie de warmteoverdracht vermindert, matigt het de temperaturen in uw hele huis, zodat vocht en vocht zich minder snel zullen ontwikkelen. Zolderisolatie is een goed idee, maar niet-geïsoleerde kelders zijn een koellichaam, dus het beste is om ervoor te zorgen dat ze allebei klaar zijn. De enige reden om de balken boven je hoofd in de kelder te isoleren, is als je van plan bent de kelder op een koelere temperatuur te houden. Als dat zo is, dan zal het werken, maar met voor- en nadelen - het is goedkoper, sneller en gemakkelijker, maar het doet niets om vochtinfiltratie door de gietbetonvloer te voorkomen.

En als je de kelder verwarmt, heeft het helemaal niet veel zin. Funderingen kunnen niet drogen naar de buitenkant onder de kwaliteit. Beton voert vocht af - zelfs als de buitenkant van de funderingswanden perfect vochtbestendig is, zal vocht van de voet afvoeren. Om het nog leuker te maken, zal glasvezel in contact met vochtig beton vocht afvoeren.

Een constant draaiende luchtontvochtiger is meestal een normaal onderdeel van elke kelder in een vochtige zone, dus dat is een goed begin. Isoleren met wanden met XPS- of EPS-schuim helpt ook, het houdt de vochtige lucht verder weg van de koude muur. Een andere benadering van het condensatieprobleem is het verminderen van de mate waarin vochtige lucht contact maakt met koele oppervlakken waar het kan condenseren. Met deze aanpak isoleert u blootgestelde kanaalwerkzaamheden, leidingen en wanden - overal waar water de neiging heeft om te condenseren.

Als de vochtige lucht de koele oppervlakken niet kan bereiken, geeft deze geen water af als condensatie. Kelders zijn gevoelig voor vocht als het buiten regent of koud is, wat scheuren en blaren kan veroorzaken. Isolatie kan helpen bij de warmteoverdracht en voorkomt dat vocht door de muren dringt. U kunt ook condensatie verminderen door koude oppervlakken warmer te maken.

Luchtafdichting voorkomt dat koude lucht binnendringt en houdt het interieur van de kelder warmer. isolerende funderingswanden van de kelder creëert een thermische barrière tussen de koude muur en relatief warme binnenlucht. De belangrijkste plaats om luchtdicht te maken is langs de moddermorsen en velgbalken, de houten kaderleden die bovenop de gemetselde funderingsmuren van de kelder zitten. Isoleer na luchtafdichting de balkholtes boven de modderbank met hardschuimisolatieplaat, spuitschuimisolatie (doe-het-zelf-spuitschuimisolatiesets zijn verkrijgbaar in thuiscentra) of glasvezelbatt-isolatie indien legaal voor dit gebruik in uw omgeving.

Isoleer funderingswanden met isolatieplaat of installeer een ingelijste en geïsoleerde muur voor de funderingsmuren, met een luchtruimte ertussen. Als ze correct zijn geïnstalleerd, kunnen deze twee isolatielagen volledig voorkomen dat vocht uw kelder binnendringt. In je kelder ontstaat condensatie wanneer je relatief warme, vochtige lucht hebt die in contact komt met het koele oppervlak van de muren. Houd de isolatie de eerste twee weken na installatie in de gaten en handel onmiddellijk als u iets ongewoons opmerkt, zoals lekken.

Als er een kelderdouche is die veel wordt gebruikt, installeer dan een afzuigventilator in de kelder die de vochtige lucht het huis uit trekt. Als u een wasdroger in de kelder heeft, zorg er dan voor dat het ventilatiekanaal van de droger grondig is afgedicht, zodat er geen vochtige lucht in de kelder lekt. Als overmatige vochtigheid en vocht in uw huis uw dagelijks leven ongemakkelijk maken, kan isolatie zoals waterdampschermen en glasvezel helpen. Je had je niet gerealiseerd dat er zoveel soorten isolatie waren, alles van spuitschuim tot batts.

Omdat het schuimpaneel hier werkt als een uitstekende dampremmende laag, kunt u ook glasvezelisolatie toevoegen na het plaatsen van het brandblok van de gipsplaat. Terwijl ik rondsnuffelde, merkte ik vocht op aan de binnenkant van de poly dat de isolatoren hadden geïnstalleerd aan de „warme kant van de glasvezel batt-isolatie” (de rest van het huis is dichte pakcellulose met nu dampvertrager). De fundering heeft een goede asfaltdamafdichting, er is een binnen- en buitenvoetafvoer, een 6 mm polydampremmende laag met getapete naden, de kelder heeft 30 ′ blootgestelde kwaliteit, dus grondwater is dat niet en probleem en de goten zijn vastgebonden in afvoeren. Vochtigheidsproblemen in het kelderinterieur komen vrijwel zeker voort uit het hoge dauwpunt van de ventilatielucht.

Wanneer een kelder klaar is maar niet goed geïsoleerd, kan warme lucht van binnenuit de afgewerkte ruimte in contact komen met de funderingsmuren, achter de isolatie. Ik zou graag spullen in mijn kelder willen kunnen opslaan en het idealiter kunnen afwerken en me geen zorgen hoeven te maken over schimmel. Isolatie kan u ook beschermen tegen plotselinge temperatuurveranderingen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals hoofdpijn, waaronder een zonnesteek, vermoeidheid en hoge bloeddruk. .

Leave Message

All fileds with * are required