Moet je keldermuren onder het leerjaar isoleren?

Je beste waar voor de dollar in dit geval is om het koudste deel van de muur te isoleren, opnieuw meestal tot 2 voet onder het cijfer. Er zijn echter veel gevallen waarin het isoleren van de volledige muur de beste optie is, zoals als uw muren van steen zijn, of de vloer aarde of steenslag is zonder dampscherm. Kelderisolatie onder de graad is een geweldige manier om het comfort van thuis te vergroten. Het comfort van de woning zal verbeteren zodra de funderingswanden voldoende geïsoleerd zijn en de HVAC-systemen optimaal werken.

In sommige gevallen kan het alleen praktisch zijn om isolatie te installeren tot minimaal 610 mm (24 inch). Dit vermindert het graafwerk dat nodig is, terwijl het nog steeds een aanzienlijke thermische bescherming biedt, en kan worden gekoppeld aan verdere isolatie van het interieur. Een optionele horizontale stijve isolatierok kan ook worden toegevoegd om warmteverlies aan het oppervlak te verminderen, wat vorstgerelateerde problemen kan verminderen (zie figuur 6-. Je hebt al zo goed werk geleverd met het schuim dat wat je vanaf hier doet, eerlijk gezegd kers op de taart is.

Dat is je luchtbarrière en een geweldige thermische onderbreking. Fussing met het membraan is het nauwelijks waard; het zal nooit zo luchtdicht zijn als wat je al hebt. Als je echt een hogere thermische weerstand en een superlaag risico op vochtophoping wilt, voeg dan nog een laag schuim toe, welke soort je maar wilt, maak het dan uit en doe het. Er zijn een paar redenen waarom keldermuurisolatie belangrijk en noodzakelijk is.

Deze variëren van energiebesparing tot codevereisten in bepaalde gebieden. Hoe dan ook, het hebben van een goed geïsoleerde kelder zou een prioriteit moeten zijn voor huiseigenaren. Stijve kunststof plaatisolatie heeft over het algemeen een hogere RSI-waarde per millimeter dan batt-isolatie en vereist minder kelderruimte en een dunner ondersteunend raamwerk. Als een kelder eerder waterdicht is geweest, is het isoleren van de wanden meestal de eerste stap bij het afwerken ervan.

Als de studwall niet zal worden aangepast slipstroken polyethyleen folie tussen de noppen en de fundering waar mogelijk, gebruik dan polyurethaanisolatie met gesloten celspray op het beton, waarbij de noppen worden afgedicht (%26 poly sheeting strips). Polyurethaanschuimen met gemiddelde en hoge dichtheid worden soms gebruikt in kelders en kruipruimtes die beton, betonblokken, bakstenen of puinmuren hebben gestort en niet bedoeld zijn als leefruimte. Na het controleren van de muur en het uitvoeren van de nodige reparaties, luchtdicht alle lekkagepaden, zoals bij de dorpel en rond penetraties. Als de balkruimte al bedekt is, overweeg dan om het vloeroppervlak te laten blazen met dichte vezelisolatie zodat er geen luchtruimte is tussen de isolatie en de vloer erboven.

Het is meestal mogelijk om de afwerking onder de overhang te verwijderen en de ruimte tussen de balken boven de fundering te luchtdicht te maken met polyurethaanschuim of met een getande, stijve isolatie met lage doorlaatbaarheid. Bij het onderzoeken van een kelderafwerkingsproject zijn er verschillende dingen nodig voor de gezondheid en veiligheid van potentiële bewoners van de ruimte. Raadpleeg in plaats daarvan uw bouwautoriteiten en een ervaren algemene aannemer over de mogelijkheid om de vloerbalkruimte te behandelen als een blootgestelde en geïsoleerde vloer. Hoewel lagere kosten u kunnen verleiden om vezelige isolatie te gebruiken, zoals glasvezelbatts, minerale wolvlechten of cellulose, zijn deze materialen luchtdoorlatend en mogen ze nooit tegen een betonnen muur van minder dan kwaliteit worden geïnstalleerd.

Ook heeft kelder geen last van het soort thermisch aangedreven dampboyancy dat hogere muren en daken ervaren. Isoleer de balkruimte met batt- of dekenisolatie en voeg een luchtscherm toe voordat u de afwerking opnieuw installeert. Drie manieren om een keldermuur te isoleren - Voor isolatie van binnenfunderingen zijn de veiligste keuzes hardschuimplaat en spray polyurethaanschuim. Bevestig stijve en vochtondoordringbare isolatiepanelen aan het beton met behulp van mechanisch bevestigde bevestigingsstrips en bescherm vervolgens het geheel door 12,7 mm (½inch) te bevestigen.

Aan de binnenkant van de schuimisolatie bouwen veel bouwers een 24-muur; de noppen zorgen voor een eenvoudige elektrische achtervolging en maken de installatie van gipsplaten eenvoudig. Het juiste afsteekmateriaal zal ook fungeren als opofferingsoppervlaktemateriaal om de mortel in de funderingsmuur te helpen beschermen. .

Leave Message

All fileds with * are required