Welke waarde heb ik nodig voor keldermuren?

De Model Energy Code beveelt R-11 isolatiewaarden aan voor keldermuren in het grootste deel van het land en R-15 voor de meest noordelijke staten. Polyurethaanschuimen met gemiddelde en hoge dichtheid worden soms gebruikt in kelders en kruipruimtes met gegoten beton, betonblokken, bakstenen of puinmuren en zijn niet bedoeld als leefruimte. Als algemene regel geldt dat verwarmde kruipruimtes worden behandeld als korte — soms zeer korte — kelders en renoveren ze zoals eerder in dit hoofdstuk is beschreven. Een eenvoudige manier om het interieur van een keldermuur te isoleren, is met een doorlopende laag hardschuim die dik genoeg is om te voldoen aan de minimale R-waarde voor uw klimaatzone.

Vaak vereist de oplossing het uitgraven, waterdicht maken of waterdicht maken van de kelder, het toevoegen van een afvoersysteem en isolatie van buitenaf. Het wordt vaak aanbevolen om de kelderwanden te isoleren met schuimplastic isolatie, omdat de isolaties van schuimplastic niet gevoelig zijn voor verslechtering bij contact met vocht (zoals vaak aanwezig kan zijn in betonnen kelderwanden). Vochtindringing, condensatie en de thermische overbrugging van houten noppen kunnen toekomstige problemen en prestatieproblemen opleveren voor houten noppen en batt-isolatie in keldermuren. Met InsoFast-panelen vindt u de meest kosteneffectieve en handige manier om een goede R-waarde voor uw kelderisolatie op te nemen.

Er is ook veel luchtlekkage door kelderramen en penetraties (inclusief scheuren in deze gebieden) en aan de bovenkant van de funderingsmuur (dorpelgebied). De beste R-waarde isolatie voor keldermuren bespaart een huiseigenaar geld op verwarming en koeling en zorgt voor een droge, comfortabele en gezonde leefruimte. Met een drievoudige laag bestaande uit InsoFast-lambrisering, gewone isolatieplaat en gipsplaat, heb je een complete keldermuur met een ongelooflijke R-waarde van 21 of meer. De aard van kelders - ondergronds, blootgesteld aan grondwater, samengesteld uit betonblokken en vatbaar voor meeldauw en kou - maakt een hogere R-waarde essentieel voor dit deel van het huis.

Omdat de meeste warmte verloren gaat via het bovenste deel van de funderingsmuren, zijn keldervloerplaten zelden geïsoleerd. Het schuim moet echter worden bedekt met brandwerend materiaal als het niet wordt bedekt door het kelderplafond. Het wandsamenstel bevat een dampvertrager die bijdraagt aan een vochtbestendige keldermuur. Met een lagere kans op vocht zullen er minder mogelijkheden zijn voor schimmelgroei, dus uw geïsoleerde kelder zal waarschijnlijk beter ruiken dan vroeger.

Leave Message

All fileds with * are required