Wat is de beste manier om een kelderplafond te isoleren?

Uw beste optie is het isoleren van uw blootgestelde funderingsmuren. Begin met het onder controle krijgen van vochtproblemen en gebruik vervolgens waterbestendige isolatie zoals spuitschuim met gesloten cellen of XPS-schuimplaat. De meeste huiseigenaren kiezen voor glasvezel, maar glasvezel heeft de kans om vocht vast te houden. Geluidsreductie is een belangrijke reden waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om kelderplafonds te isoleren.

Met de juiste isolatie kunt u de hoeveelheid geluid die wordt uitgezonden vanuit de kamers erboven naar de kelder aanzienlijk verminderen. Dit kan met name nuttig zijn als u uw kelder gebruikt als thuiskantoor, thuisbioscoop of andere doeleinden waarvoor u mogelijk een rustige ruimte nodig heeft. Omgekeerd kan dit ook de hoeveelheid geluid die uit de kelder naar de kamers op de bovenverdieping komt, verminderen. Geconfronteerde isolatie wordt eigenlijk aanbevolen op kelderplafonds en plafonds in het algemeen.

De bekleding of het oppervlak van de isolatie voorkomt dat deze eruit valt en in de kelderlucht druppelt. Dit is vooral voordelig als de isolatie is gemaakt van glasvezel, wat schadelijk kan zijn als het wordt ingenomen. Bij het installeren van gevelisolatie op een kelderplafond moet de isolatiebedekking naar de kelderverdieping gericht zijn om te voorkomen dat vuil van de isolatie eruit valt. Kelderplafonds kunnen eenvoudig worden geïsoleerd met glasvezel- of folie-isolatie.

Plaats de glasvezel- of folie-isolatie tussen de vloerbalken. De isolatie wordt bij elkaar gehouden door metalen steunen, draad of nietjes. Wanneer u hebt besloten dat het isoleren van het kelderplafond de energie-efficiëntie van uw huis zal verbeteren, moet uw volgende focus liggen op het kiezen van het juiste materiaal, glasvezelbatts zijn toegankelijker en betaalbaarder, terwijl spuitschuimisolatie doorgaans grondiger maar duurder is. Producten van natuurlijke vezels dienen ook als een goed alternatief voor glasvezel.

We hebben dit gekozen als onze beste algemene optie, voornamelijk vanwege de toegankelijkheid, het gebruiksgemak en de goedkope kosten. Dit product wordt geassembleerd in een nette rol die kan worden omgevormd, gesneden en zelfs gelaagd voor een nog hogere R-waarde. We hebben dit gekozen als onze beste algemene runner-up. Hoewel het niet zo goedkoop of gemakkelijk te vinden is als onze andere beste algemene keuze hierboven, maken de dampremmende laag, hoge R-waarde en temperatuurbestendigheid het een onmiskenbaar geweldige optie voor allerlei kelders.

Als u niet zeker weet wat voor u de beste optie is, neem dan contact op met een professionele isolatie-installateur die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Alle producten die ik tot nu toe heb beoordeeld, waren acceptabele opties voor het isoleren van kelderplafonds. In dat geval kan de temperatuur in de kelder ook dalen als het plafond niet naast de muren is geïsoleerd. Afhankelijk van de hoeveelheid isolatie die specifiek voor uw huis nodig is, kunt u overal van acht tot 16 inch hoogte verliezen voor alleen de isolatie; en nog meer, zodra de gipsplaat over de isolatie is geïnstalleerd.

Als u bereid bent zoveel uit te geven als nodig is om de perfecte isolatie te krijgen en er is een vochtprobleem in uw kelder, kan het betalen voor spuitschuimisolatie in de loop van de tijd een betere waarde bieden. Dit product is ook gemakkelijk te snijden en opnieuw te vormen om te passen in kleine of vreemd gevormde ruimtes en spleten, dus je hebt veel ruimte voor maatwerk om het perfect in het plafond van je kelder te laten passen. Bovendien zal het basismateriaal van de isolatie ook een rol spelen in het vermogen om warmte te weerstaan. Deze schuimvierkanten zijn gemakkelijk te snijden en passen in elke vorm die u nodig hebt, en ze werpen geen glasvezeldeeltjes af zoals rolisolatie meestal doet.

Als u echter bij het reinigen van het plafond besluit dat er geen structurele kwetsbaarheden zijn, kunt u gewoon doorgaan met de isolatie. Het isoleren van een grote kamer kan vaak kostbaar en tijdrovend zijn, en het zelf proberen van een dergelijk project vereist wat onderzoek om het effectief te bereiken. Isolatie zorgt ervoor dat het leidingwerk het grootste deel van de warmte van de centrale verwarming behoudt voor distributie naar de andere woonruimtes. U kunt de rollen gemakkelijk knippen, hervormen en aanpassen aan uw specifieke plafond, waardoor het zeer doe-het-zelfvriendelijk is, ongeacht de grootte of vorm van uw kelder.

Ten eerste maakt het toelaten van buitentemperatuur in uw kelder het een groter koellichaam in de winter en vice versa in de zomer. Als u van plan bent om de isolatie zelf te installeren, is het nog steeds het beste om een paar dagen opzij te zetten, omdat plafondisolatie doorgaans langer duurt om te installeren dan muurisolatie, vooral als u batt-isolatie installeert. .

Leave Message

All fileds with * are required