Is r 13 isolatie goed voor kelders?

TBF-schuimisolatie met gesloten cellen en kelderwandproducten van betonplaat bieden toonaangevende R-13-isolatiewaarde die 99, 987% van de warmte terugkaatst en leidt tot de optimale isolatie van een kelderruimte. Dit is een ander alternatief voor de minimale vereiste code Kelderisolatie in DOE-klimaatzones 4 en hoger. Deze constructie maakt gebruik van een 2x4 ingelijste muur tegen de betonnen fundering met R-13 batts in de noppenruimte. De plaat blijft ongeïsoleerd en de velgbalk is geïsoleerd met behulp van glasvezelisolatie.

R13-isolatie is een goede keuze voor keldermuren. Huiseigenaren moeten echter nog steeds letten op de materialen die worden gebruikt om die R-waarde te creëren. Afhankelijk van waar je woont en het deel van je huis isoleer je (muren, kruipruimte, zolder, enz. Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes.

Hoe hoger de R-waarde, hoe groter het isolatievermogen. Bijna alle isolatieproducten moeten u vertellen dat hun R-waarde buis- en kanaalisolatie de enige uitzonderingen zijn. Isolatie van hardschuim is meestal een gekwalificeerde dampremmende laag. Een installatie tussen de noppen kan echter een uitdaging vormen.

Om de dampremmende laag te voltooien, wilt u alle zijden waar de stijve hout samenkomt met schuim afdichten of afplakken, omdat deze openingen de dampstroom vergemakkelijken. Gebruik R-19 of R-21 glasvezelisolatie met kraftzijde voor twee bij zes (2 × muren). Deze combinatie zorgt ervoor dat de isolatie niet te los of te strak in de muren wordt verpakt. Twee bij vier (2 × noppenwanden) met echte diepte van 4 inch.

Spray FoamClosed-cell spuitschuim is de beste manier om betonnen kelderwanden te isoleren. Dit komt omdat het een hogere R-waarde kan bereiken, samen met een uitstekende vochtbestendigheid, met minder dikte vereist. R-11De Model Energy Code beveelt R-11 isolatiewaarden aan voor keldermuren in het grootste deel van het land en R-15 voor de meest noordelijke staten. Department of Energy beoordeelt R-13-isolatie als „goed voor gebruik in muren in zuidelijke delen van het land, het beoordeelt R-19-isolatie hoger en duidt het aan als „geweldig”.

Dat komt omdat R-19-isolatie meer thermische isolatie biedt dan R-13.Moet ik visqueen of plastic folie gebruiken op de ingelijste keldermuren? Nee, dat zou je niet moeten doen, omdat plastic voorkomt dat vocht door de muur beweegt en tot schimmel en schade leidt. Technisch gezien geldt dat hoe hoger de R-waarde, hoe effectiever de hittebestendigheid. Om deze reden heeft R15 iets hogere thermische regeling dan R13, maar je moet altijd naar je grote geheel kijken. Het is mogelijk om je huis zo veel te isoleren dat het niet kan ademen.

Het hele punt van woningisolatie is om het interieur van uw huis goed af te sluiten. Maar als het te strak wordt afgedicht met te veel isolatielagen, kan vocht vast komen te zitten in die lagen. Dat is wanneer schimmel begint te groeien. Je kelder kan je geld kosten.

Omdat beton, steen en andere funderingsmaterialen slechte isolatoren zijn, verliest u waarschijnlijk warmte en de energie waarvoor u betaalt om uw huis te verwarmen via uw keldermuren. Door isolatie toe te voegen, kunt u uw kelder en begane grond warmer houden, uw verwarmingskosten verlagen en uw huis energiezuiniger maken. Bovendien is het toevoegen van isolatie vaak de eerste stap in de richting van het creëren van een afgewerkte kelder voor extra woonruimte. Isolatieopties bestaan ook voor huiseigenaren die geen significante verbouwing willen ondergaan om de thermische weerstand van hun woningen te vergroten.

In zeer koude klimaten kan het isoleren van de bandbalken met batt-isolatie leiden tot condensatie op de bandbalk. Voordat u uw buitenmuren opnieuw opruimt, voegt u een laag schuimisolatie toe aan de buitenmuren van uw kelder voor extra thermische weerstand. Anders worden de tijd en moeite die nodig is om de isolatie te installeren steeds belangrijker dan voorheen. Deze optie heeft ook behoorlijke ruisonderdrukkende eigenschappen om te voorkomen dat ongewenst racket binnendringt geïsoleerde ruimtes.

In klimaten die een dampvertrager op het binnenoppervlak vereisen, is een isolatie met kraft-oppervlak meestal voldoende. Installateurs kunnen deze isolatie zelfs rond verlichtingsarmaturen plaatsen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verminderen van de brandveiligheid. Helaas kunnen deze traditionele isolatieproducten lekken of vocht opnemen, waardoor de waarde van de isolatie afneemt. Ik ging oorspronkelijk r-13 glasvezelisolatierollen plaatsen die tussen de noppen van mijn muur waren geniet.

Ik heb gipsplaatwanden maar een verlaagd plafond in de kelder, dus het spuitschuim in de headers is niet beschermd, dus de inspecteur liet me Roxul-isolatie eroverheen plaatsen, om te fungeren als een brandbarrière van 15 minuten. Maar wat is het en wat zijn de ideale toepassingen ervan? Ook, hoe dik is R13-isolatie? We hebben onderzoek gedaan voor uw gemak, en dit is wat we hebben gevonden. De Model Energy Code beveelt R-11 isolatiewaarden aan voor keldermuren in het grootste deel van het land en R-15 voor de meest noordelijke staten. Als u onbedekte batts met hoge dichtheid (R-1) of speciale niet-beklede isolatie voor gemetselde muren gebruikt, drukt u de isolatie op zijn plaats.

.

Leave Message

All fileds with * are required