Waarom heeft een kelder isolatie nodig?

Kelderwanden moeten worden geïsoleerd met niet-watergevoelige isolatie die voorkomt dat binnenlucht in contact komt met koude kelderoppervlakken, de betonnen structurele elementen en de velgbalklijst. Er zijn een paar redenen waarom keldermuurisolatie belangrijk en noodzakelijk is. Deze variëren van energiebesparing tot codevereisten in bepaalde gebieden. Hoe dan ook, het hebben van een goed geïsoleerde kelder zou een prioriteit moeten zijn voor huiseigenaren.

Isolatie helpt je bij het regelen van de temperatuur in je kelder, dus het is niet zo koud. Maar isolatie doet meer dan dat. Het kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen. Minder vocht betekent minder risico op schimmelproblemen en de bijbehorende gezondheidsrisico's.

Kelders kunnen goed zijn voor ongeveer 20 procent van het totale warmteverlies van een huis. Dit komt door het grote, niet-geïsoleerde oppervlak, zowel boven als onder het niveau. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is aarde een slechte isolator. Er is ook veel luchtlekkage door kelderramen en penetraties (inclusief scheuren in deze gebieden) en aan de bovenkant van de funderingsmuur (dorpelgebied).

Veel kelders hebben weinig of geen isolatie, dus dit betekent dat er veel verbeteringspotentieel is. Isoleren kan vaak worden gekoppeld aan andere reparaties of renovatiewerkzaamheden zoals waterdichting, radonsanering of afwerking van de kelder. Geluidsreductie is een belangrijke reden waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om kelderplafonds te isoleren. Met de juiste isolatie kunt u de hoeveelheid geluid die wordt uitgezonden vanuit de kamers erboven naar de kelder aanzienlijk verminderen.

Dit kan met name nuttig zijn als u uw kelder gebruikt als thuiskantoor, thuisbioscoop of andere doeleinden waarvoor u mogelijk een rustige ruimte nodig heeft. Omgekeerd kan dit ook de hoeveelheid geluid die uit de kelder naar de kamers op de bovenverdieping komt, verminderen. Geconfronteerde isolatie wordt eigenlijk aanbevolen op kelderplafonds en plafonds in het algemeen. De bekleding of het oppervlak van de isolatie voorkomt dat deze eruit valt en in de kelderlucht druppelt.

Dit is vooral voordelig als de isolatie is gemaakt van glasvezel, wat schadelijk kan zijn als het wordt ingenomen. Bij het installeren van gevelisolatie op een kelderplafond moet de isolatiebedekking naar de kelderverdieping gericht zijn om te voorkomen dat vuil van de isolatie eruit valt. Hoewel vaak wordt aangenomen dat het isoleren van het plafond of de vloer van de kelder het beste is, is het eigenlijk niet de meest effectieve kelderisolatiemethode voor de ruimte. Laat je dus niet leiden door populariteit of de „ervaring van een aannemer” in de details van hoe je je kelder afwerkt.

We hopen dat dit bericht u heeft geholpen voldoende informatie te geven over het installeren van isolatie op een kelderplafond. Omdat bevestigingsgereedschappen voor poedergeactiveerde beton vaak worden gebruikt bij renovaties in de kelder, volgt u bovendien zorgvuldig de gebruiksaanwijzingen. Voordat u isolatie op het kelderplafond installeert, moet u er eerst voor zorgen dat u de juiste R-waarde heeft volgens de bouwvoorschriften van uw stad. Veel voorkomende soorten isolatie die worden gebruikt als isolatie in de kelder zijn batt of deken, losse vulling van glasvezel, polyurethaanspray en stijve plastic plaat.

Als je kelder klaar is, heb je meestal geen dampscherm nodig omdat de isolatie alleen vocht in de kelder opvangt. Aangezien de meeste huiseigenaren van plan zijn hun huizen te verwarmen tijdens de koelere maanden, zien velen misschien niet de noodzaak om isolatie toe te voegen aan het kelderplafond, vooral omdat huiseigenaren de kamers in de winter meestal boven de kelder verwarmen. Om de isolatie, omlijsting en wandafwerking te beschermen tegen mogelijke waterschade, bedek de keldermuren met huisfolie. .

Als je het beu bent om elke keer dat je naar beneden gaat je tenen eraf te bevriezen, kun je overwegen om je kelderverdieping te isoleren. Zodra de lucht is afgedicht en geïsoleerd, zal je kelder niet langer in de gril zijn van Maine's ondervriezende wintertemperaturen en benauwde, vochtige zomers. Waar een deel van de keldermuur een koude kelder of onverwarmde garage omsluit, breng de isolatie aan in de kelder, tegen de koude kelder of garagewanden en behandel ze als buitenkeldermuren. En voor nieuwere woningen met uniforme betonnen kelderwanden kunnen afgeplakte en afgedichte hardschuimpanelen een geweldige oplossing zijn.

Door de beste kelderisolatie kan er helemaal geen lucht doorheen bewegen en neemt het ook geen vocht op in het geval van een vloeistoflek. Het is in een recreatiegebouw in een kleine stad in de buurt van waar ik woon op het platteland van Canada, en deze kelder herbergt het hele jaar door een aantal verschillende groepen en functies. .

Leave Message

All fileds with * are required