Kunt u glasvezelisolatie blootstellen?

Glasvezelisolatie mag nooit worden blootgesteld in een bezet gebied, volgens de American Lung Association, zegt Godfrey van ALA. Blootgestelde glasvezelisolatie, eenmaal in de lucht, veroorzaakt ademhalingsreacties, zoals droge, krassende keel en hoesten, en werkt ook als irriterend voor de huid en ogen. Bouwers die glasvezelisolatie blootstellen, voldoen aan de bouwvoorschriften, omdat zolang de isolatie ongestoord is. Dit betekent dat als uw zolder of kelder met zichtbare glasvezelisolatie alleen wordt gebruikt voor opslag, u niets hoeft te veranderen.

Glasvezel wordt als niet-toxisch beschouwd. Vanwege de microvezels van de isolatie en de glasdeeltjes die zich gemakkelijk kunnen verspreiden, heeft glasvezel echter de neiging om de huid, keel en ogen te irriteren, indien blootgesteld. Het kan tot ernstigere problemen leiden als de blootstelling consistent is. Glasvezelisolatie zal niet verslechteren tenzij ze worden blootgesteld aan water.

De vezel kan in de lucht komen als er een ventilatieopening op waait of als deze op de een of andere manier wordt verstoord. Het kan worden afgedekt met een plastic dampremmende laag om de luchtkwaliteit van uw huis te beschermen. Hoewel sommige onderzoeken onder werknemers in glasvezelisolatiefabrieken een verhoogd risico op longschade door geïnhaleerde glasdeeltjes hebben gemeld, hebben andere dat niet gedaan. En isolatie die op zijn plaats is bevestigd, werpt meestal geen glasdeeltjes af.

Het kan echter jeuk en huiduitslag veroorzaken, dus als uw kinderen die symptomen hebben, zorg er dan voor dat de isolatie niet is gevallen of verstoord is. Fysiek contact met glasvezelisolatie en inademing van glasvezelstof kan beide problematisch zijn. Suggesties voor het afdekken van blootgestelde isolatie zijn onder meer het werken met een isolatiedeskundige om veilige, code-conforme resultaten te garanderen, multiplexvloeren over de vloer te installeren, plaatwerk of lambrisering over de muren te installeren en de isolatie af te dichten door er een polymembraanplaat bovenop te nieten. Dus wat kunt u doen als u blootgestelde isolatie heeft in een deel van uw huis dat u regelmatig gebruikt? IBP van Tampa heeft verschillende oplossingen om de veiligheid van uw gezin te waarborgen.

Het blootstellen van isolatie in deze gebieden brengt geen gezondheidsrisico's met zich mee en het kan het voor huiseigenaren gemakkelijker maken als ze op een gegeven moment meer isolatie moeten toevoegen. Als u niet in deze gebieden woont maar ze alleen gebruikt voor incidentele opslag, kunt u de isolatie met rust laten. Dit is geen twijfelachtige beslissing die in de nabije toekomst zou kunnen veranderen om de veiligheid te verbeteren; zelfs de American Lung Association is het ermee eens dat blootgestelde glasvezel veilig is voor bewoners als het ongestoord is. Als je in zo'n kamer moet slapen, is het het beste om de isolatie met iets te bedekken, zelfs voor de korte termijn.

Het isoleren van de wanden en het plafond in een ovenruimte kan de verwarmingskosten verlagen en de oven energiezuiniger maken. Als u ziet dat uw isolatie vochtig wordt of beschadigd wordt door water, wilt u het onderliggende probleem aanpakken dat dit veroorzaakt.

Leave Message

All fileds with * are required