Is het normaal dat keldermuren zweten?

Het is eigenlijk een vrij algemeen probleem. Het blootgestelde beton in de meeste onafgewerkte kelders kan condensatie ervaren, wat mensen vaak verwarren met water dat door de muren sijpelt. Het water komt van het inbrengen van warme, vochtige lucht op het aardgekoelde oppervlak van het beton. Zwetende keldermuren zijn een zeker teken dat er warme lucht in contact komt met de koude muren.

Omdat dit schimmel en meeldauw kan doen groeien, is het een probleem waar u onmiddellijk voor wilt zorgen om gezondheidsproblemen te voorkomen, die vaak de luchtwegen aantasten en ziekte en allergieën veroorzaken. Er zijn verschillende oorzaken van zweten in keldermuren, en gelukkig kunnen ze gemakkelijk worden ontdekt en opgelost. Het beton in uw keldermuren en vloer absorbeert de warmte van de buitentemperatuur in de zomer, waardoor het warmer wordt dan uw geconditioneerde lucht. Wanneer de lucht in je kelder de betonnen muur raakt, zal het vocht erin condenseren en zullen je muren zweten.

En tapijt en hout laten weken en leiden tot muffe geuren en eventueel schimmel. Condensatie in de kelder treedt op wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met uw koele kelderwanden en -vloer. Terwijl de muren de warme lucht koelen, ontstaat er vocht, net als condensatie op een koud biertje op een warme zomerdag. Je hebt geluk als het vocht in je kelder afkomstig is van condensatie, in plaats van een lek- of drainageprobleem, omdat deze problemen doorgaans veel gemakkelijker en goedkoper zijn om op te lossen.

Zwetende muren komen ook vaak voor in kelders omdat deze ondergrondse kamers zijn omgeven door vochtige lucht en grond, volgens SFGate. Water bloedzuigers gemakkelijk door het gegoten beton of blokwanden in de ruimte, waardoor vocht binnenin ontstaat. Het afdichten van betonnen wanden met een waterdichte kit kan het probleem echter helpen. Dat gezegd hebbende, moet het afdichtmiddel opnieuw worden aangebracht als het barst.

Condensatie treedt op wanneer met vocht beladen warme lucht een koud, droog oppervlak raakt, zoals een keldermuur of raam. Iets soortgelijks gebeurt met koud water dat door koperen leidingen stroomt, omdat de metalen buis meestal veel kouder is dan de omringende lucht. De oplossing voor de meeste condensatieproblemen in de kelder is het verminderen van de luchtvochtigheid, die uit verschillende bronnen kan komen. Zweten komt vaak voor in kelders als gevolg van het gegoten beton of blokwanden die worden gebruikt om ze te bouwen.

Dit materiaal zorgt ervoor dat water er doorheen kan stromen vanuit de grond of lucht buiten de muur, zegt Olshan Foundation Solutions. Niet-afgedichte betonnen muren zweten meer dan andere materialen. . Scheuren in dit afdichtmiddel laten muren weer zweten, dus opnieuw aanbrengen is regelmatig noodzakelijk.

In de zomer kunnen kelderramen worden geopend voor frisse lucht. Als de buitenlucht warm en vochtig is, condenseert deze op de koele keldermuur en vloeroppervlakken. Veel huiseigenaren zien dit vocht en geloven dat ze lekkage in de keldermuur ervaren, terwijl het opgehoopte vocht in feite afkomstig is van condensatie. In eerste instantie kan het moeilijk zijn om te vertellen of vocht op een muur afkomstig is van lekken of een hoge luchtvochtigheid in de binnenruimte.

Als de condensatie in uw kelder vrij bescheiden is en er geen duidelijke bronnen van overtollig vocht zijn, kan een toenemende luchtcirculatie het probleem oplossen. Ontvochtiging kan worden gebruikt als middel om de symptomen van vochtigheid en geur in een kelder te verminderen, maar het is geen permanente of volledige oplossing. Zonder dit verlaat het regenwater de regenpijp in grote volumes en raakt het continu dezelfde plek in de buurt van de kelder. Wanneer u begint te merken dat uw keldermuren zweten, moet u het probleem onmiddellijk oplossen om verdere schade, schimmel en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat uw muren zweten, dus het kan lastig zijn om de bron van het overtollige vocht te diagnosticeren. Ik kreeg een e-mail van een huiseigenaar wiens huis nog maar een paar jaar oud is en ze heeft een muffe geur in haar kelder. Uiteindelijk is er geen reden om het te zweten over het zweten in de kelder, het is een relatief veel voorkomend probleem dat een aantal eenvoudige oplossingen heeft. Dit fenomeen doet zich voor wanneer water op het oppervlak van een muur kleurt of uit de muur zelf druppelt, wat vaak leidt tot vochtige plekken en, indien alleen gelaten, mogelijk uitgebreide waterschade.

Scheuren in funderingen zijn ernstiger wanneer de vloerbalken niet op de juiste manier zijn verbonden met de funderingswanden. Condensatie in uw keldermuren kan niet alleen schimmel en meeldauw veroorzaken, maar het kan ook alle bezittingen beschadigen die u daar beneden hebt opgeslagen. Het lost het probleem niet op in gemetselde muren, omdat er water in de blokkernen op vloerniveau achterblijft en het waterniveau alleen naar de bovenkant van de plaat wordt verlaagd. .

Leave Message

All fileds with * are required