Is kelderisolatie vereist?

Er zijn een paar redenen waarom keldermuurisolatie belangrijk en noodzakelijk is. Deze variëren van energiebesparing tot codevereisten in bepaalde gebieden. Hoe dan ook, het hebben van een goed geïsoleerde kelder zou een prioriteit moeten zijn voor huiseigenaren. Warmteverlies in de kelder is goed voor 15 tot 30 procent van de jaarlijkse warmtebelasting van een huis met twee verdiepingen, en kan mogelijk hoger zijn in een structuur met één verdieping.

Luchtlekkage in de kelder kan optreden door ramen, penetraties, scheuren en aan de bovenkant van de funderingsmuur. Klimaatzone 0, 1 en 2, of warme en vochtige gebieden, vereisen geen kelderisolatie. Klimaatzone 3 vereist ofwel R-5ci aan de binnen- of buitendienst van de muur of R-13ci aan de binnenkant van de muur. Klimaatzone 4 (behalve marine) vereist ofwel R-10ci aan de binnen- of buitendienst van de muur of R-13ci aan de binnenzijde van de muur.

Klimaatzone 4 marine, 5, 6, 7 en 8 vereist R-15ci aan de binnen- of buitendienst van de muur of R-19ci aan de binnenkant van de muur, of u kunt R-5ci en R-13ci aanbrengen aan de binnenkant van de muur. Installeer de keldermuurisolatie vanaf de bovenkant van de keldermuur tot 10 voet onder de graad of de kelderverdieping (afhankelijk van wat minder is). Vier-inch dikke of meer schuimplastic isolatie moet een vlamverspreidingsindex van niet meer dan 75 en een rookontwikkelde index van niet meer dan 450 bereiken wanneer getest op een dikte van 4 inch volgens de ASTM E84 of UL 723, waarbij goedkeuring voor het eindgebruik wordt verleend door sectie R316,6 met behulp van de beoogde dikte en dichtheid. Metselwerk of betonconstructie vereist geen thermische barrière als een dikte van minimaal 1 inch metselwerk of beton de schuimplastic isolatie scheidt van het interieur van het huis.

Begrijp R-waarden, de meting van de effectiviteit of thermische weerstand van isolatie. De Model Energy Code beveelt R-11 isolatiewaarden aan voor keldermuren in het grootste deel van het land en R-15 voor de meest noordelijke staten. Kelders kunnen goed zijn voor ongeveer 20 procent van het totale warmteverlies van een huis. Dit komt door het grote, niet-geïsoleerde oppervlak, zowel boven als onder het niveau.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is aarde een slechte isolator. Er is ook veel luchtlekkage door kelderramen en penetraties (inclusief scheuren in deze gebieden) en aan de bovenkant van de funderingsmuur (dorpelgebied). Veel kelders hebben weinig of geen isolatie, dus dit betekent dat er veel verbeteringspotentieel is. Isoleren kan vaak worden gekoppeld aan andere reparaties of renovatiewerkzaamheden zoals waterdichting, radonsanering of afwerking van de kelder.

Ik ben een erkende aannemer in WI, codeambtenaren zullen u niet dwingen uw huis op te voeden om te voldoen aan de hoogtevereisten. U hoeft uw trap niet conform te maken als dat niet het geval is, ze zouden graag zien dat u uw muurisolatie upgradet zoals u wilt doen en een elektrische vergunning hebben. Mogelijk moet u de kamer verwarmen, afhankelijk van de inspecteur. Als je structurele wijzigingen aanbrengt, kijken ze daar naar, correcte rookmelder, leuningen, ect.

Denk aan veiligheid en structuur en gezond verstand. Geluidsreductie is een belangrijke reden waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om kelderplafonds te isoleren. Met de juiste isolatie kunt u de hoeveelheid geluid die wordt uitgezonden vanuit de kamers erboven naar de kelder aanzienlijk verminderen. Dit kan met name nuttig zijn als u uw kelder gebruikt als thuiskantoor, thuisbioscoop of andere doeleinden waarvoor u mogelijk een rustige ruimte nodig heeft.

Omgekeerd kan dit ook de hoeveelheid geluid die uit de kelder naar de kamers op de bovenverdieping komt, verminderen. Geconfronteerde isolatie wordt eigenlijk aanbevolen op kelderplafonds en plafonds in het algemeen. De bekleding of het oppervlak van de isolatie voorkomt dat deze eruit valt en in de kelderlucht druppelt. Dit is vooral voordelig als de isolatie is gemaakt van glasvezel, wat schadelijk kan zijn als het wordt ingenomen.

Bij het installeren van gevelisolatie op een kelderplafond moet de isolatiebedekking naar de kelderverdieping gericht zijn om te voorkomen dat vuil van de isolatie eruit valt. In dat geval kan de temperatuur in de kelder ook dalen als het plafond niet naast de muren is geïsoleerd. Druk op wanden evenwijdig aan balken op isolatie met de kraftzijde naar de vloer erboven gericht en houd deze op zijn plaats met draadisolatiehangers die tussen de balken zijn gedrukt. Omdat bouwvoorschriften isolatie vereisen, moet u muurframes bouwen voordat u enige vorm van isolatie installeert.

Dwight, ik zal wat meer codeonderzoek moeten doen om te bepalen of het legaal is om een ongeconditioneerde kelder te bouwen. Dat betekent dat de deur bovenaan de trap een buitendeur moet zijn met weerstrippen, en dat de wanden naar de trap moeten worden geïsoleerd op hetzelfde niveau als een buitenmuur. Als alternatief kan schuim met gemiddelde of hoge dichtheid worden gebruikt als dampscherm, luchtbarrière en primaire isolatielaag. Geluidsisolatie kan ook gewenst zijn als u een bijzonder lawaaierige kelder heeft en de vloerniveaus van het huis liever stiller houdt.

Voordat u gewoon begint met het gooien van isolatie op uw muren, moet u eventuele problemen met waterlekken in de kelder, vocht en luchtinfiltratie oplossen. Dit vermindert het graafwerk dat nodig is, terwijl het nog steeds een aanzienlijke thermische bescherming biedt, en kan worden gekoppeld aan verdere isolatie van het interieur. Bescherm de isolatie tegen zonlicht en fysieke schade met een bekleding aangebracht vanaf de bovenkant van de isolatie tot een punt van ongeveer 300 mm (12 inch). Ik zal de relevante terminologie en secties van de bouwcode voor het isoleren van onafgewerkte kelders belichten en bespreken en de specifieke vereisten behandelen waaraan u moet voldoen om te voorkomen dat u uw kelder isoleert.

Als de kamer nog te warm is of de vloer erboven koud is, wilt u misschien het plafond van de koelruimte isoleren (zie deel 6,4, Open funderingen). In een minder wiskundige verklaring verwijst R-waarde of thermische weerstand naar de dikte van isolatiemateriaal en het isolerende effect ervan. De tweede verwijst naar de waarde voor situaties waarin meer dan de helft van de isolatie zich aan de binnenkant van een massamuur bevindt. .

Leave Message

All fileds with * are required