Wat is code voor kelderisolatie?

Isolatie (IECC secties 303, 1, 4 en 40) De isolatie voor kelderwanden moet vanaf de bovenkant van de muur tot 10 voet onder de graad of naar de kelderverdieping zijn, afhankelijk van wat minder is. keldermuurisolatie is niet vereist op warm-vochtige locaties zoals gedefinieerd in IECC Figuur 301, 1 en tabel 301, 1.Warmteverlies in de kelder is goed voor 15 tot 30 procent van de jaarlijkse warmtebelasting van een huis met twee verdiepingen, en kan mogelijk hoger zijn in een structuur met één verdieping. . Klimaatzone 0, 1 en 2, of warme en vochtige gebieden, vereisen geen kelderisolatie.

Klimaatzone 3 vereist ofwel R-5ci aan de binnen- of buitendienst van de muur of R-13ci aan de binnenkant van de muur. Klimaatzone 4 (behalve marine) vereist ofwel R-10ci aan de binnen- of buitendienst van de muur of R-13ci aan de binnenzijde van de muur. Klimaatzone 4 marine, 5, 6, 7 en 8 vereist R-15ci aan de binnen- of buitendienst van de muur of R-19ci aan de binnenkant van de muur, of u kunt R-5ci en R-13ci aanbrengen aan de binnenkant van de muur. Installeer de keldermuurisolatie vanaf de bovenkant van de keldermuur tot 10 voet onder de graad of de kelderverdieping (afhankelijk van wat minder is).

Vier-inch dikke of meer schuimplastic isolatie moet een vlamverspreidingsindex van niet meer dan 75 en een rookontwikkelde index van niet meer dan 450 bereiken wanneer getest op een dikte van 4 inch volgens de ASTM E84 of UL 723, waarbij goedkeuring voor het eindgebruik wordt verleend door sectie R316,6 met behulp van de beoogde dikte en dichtheid. Metselwerk of betonconstructie vereist geen thermische barrière als een dikte van minimaal 1 inch metselwerk of beton de schuimplastic isolatie scheidt van het interieur van het huis. De isolatie helpt de temperatuurbalans in uw huis te behouden wanneer een ongeconditioneerde kelder deze constant zou koelen of verwarmen. Ik zal de relevante terminologie en secties van de bouwcode voor het isoleren van onafgewerkte kelders belichten en bespreken en de specifieke vereisten behandelen waaraan u moet voldoen om te voorkomen dat u uw kelder isoleert.

Het beoordelingsproces begint wanneer de keldertekeningen (soms zal de bouwautoriteit het gebruik van een van hun eigen typische afgewerkte kelderdetailtekeningen toestaan in plaats van originele tekeningen) zijn voltooid en, samen met een aanvraag voor een bouwvergunning, bij de juiste afdeling. Als u van plan bent uw onafgewerkte kelder te verwarmen, moet u deze op zijn minst goed isoleren, verder dan wat code vereist is. In veel gebieden kunt u de isolatie in een ouder huis verbeteren zonder dat u de isolatie aan de codevereisten hoeft te voldoen. Code compliant gebouw thermische omhulling die de kelder scheidt van de aangrenzende geconditioneerde ruimtes.

Het hebben van blootgestelde verwarmingsapparatuur zal de overdracht van warmte van die apparaten naar de kelder mogelijk maken. Dit betekent dat u hogere energierekeningen moet betalen voor de extra energie om warmteverlies te compenseren en dat u zelfs in de winter een te hete kelder kunt krijgen. Bij renovatieprojecten in kelders wordt het meestal als zeer belangrijk beschouwd binnen de bouwplannen om zowel bestaande als nieuwbouw grafisch of door notatie te identificeren. Horizontale rails, rails evenwijdig aan traptreden en sierpatronen die een laddereffect bieden, zijn verboden op trappen vanuit afgewerkte keldergebieden.

De vereisten zijn gebaseerd op het feit of de kelder al dan niet geconditioneerd is en of de isolatie continu is of in de frameholte. Andere vereisten voor bewoonbare ruimtes zijn onder meer ten minste één uitgangsmiddel dat rechtstreeks naar buiten leidt, via een door de code goedgekeurde trap, zo niet een walkout-kelder of een raamput van de juiste grootte. Het wordt vaak aanbevolen om de kelderwanden te isoleren met schuimplastic isolatie, omdat de isolaties van schuimplastic niet gevoelig zijn voor verslechtering wanneer ze in contact komen met vocht (zoals vaak aanwezig kan zijn in betonnen kelderwanden). Dit beschermt tegen de uitwisseling van warmte en kou tussen de ongeconditioneerde, onafgewerkte kelder en de geconditioneerde ruimte erboven.

.

Leave Message

All fileds with * are required