Vermindert isolerend kelderplafond geluid?

De meest kosteneffectieve en eenvoudige methode voor geluidsdemping in een kelder is het installeren van isolatie in de vloerbalken (a, k, a. meestal wordt een R-factor van 19 geïnstalleerd voorafgaand aan gipsplaten in het kelderplafond, waardoor een barrière ontstaat die geluiden absorbeert tussen de begane grond en de kelder. Ze afdichten mag niet moeilijk zijn. Gebruik gewoon kitafdichtingen en u zult zeker het verschil opmerken.

GEBRUIK KITAFDICHTINGEN OM OPENINGEN AF TE DICHTEN. Om geluid te verminderen en tegelijkertijd kosten te besparen, moet u uw kelderplafond isoleren. De kelderisolatie vermindert vochtproblemen en regelt de temperatuur. Ook vermindert de isolatie de overdracht van impact of luchtgeluid vanuit gebieden boven de kelder.

Isolatie is een effectieve manier om geluidsoverdracht te verminderen. Isolatie absorbeert geluidsgolven, dus het helpt om de hoeveelheid geluid die u door de vloer boven u of uw keldermuren hoort te verminderen. Het minimaliseert ook de hoeveelheid geluid die je uit de kelder kunt horen komen in de ruimte erboven of ernaast. De goedkoopste manier om een kelderplafond geluiddicht te maken, is door de vloer erboven te isoleren.

Rol gewoon wat matten en tapijten uit die je al hebt liggen en ben er klaar mee. Als u echter met een groter budget werkt, kunt u een geluiddichte onderlaag onder de vloer installeren. Zoek bij het kiezen van de beste isolatie voor geluidsisolatie van een kelderplafond naar glasvezelisolatie. Glasvezel kan de geluidsoverdracht tussen kamers en vloeren van uw huis helpen verminderen.

Eén laag glasvezelisolatie kan de STC-classificatie met een paar punten verhogen en een dikkere laag kan nog beter zijn. Immers, als je die scheuren daar en tussen de plafondgipsplaat en de muren achterlaat, kan luchtgeluid nog steeds in en uit je kelder gaan. Elke eenheid minerale wolisolatie heeft een dichtheid van 8 pond, waardoor het zeer kosteneffectief is met een zeer hoge NRC-classificatie. Omdat ze poreus zijn, moeten ze hoe dan ook het niveau van akoestische absorptie in de kelder verhogen.

Bij geluidsisolatie van het kelderplafond zijn dit de twee meest voorkomende soorten geluid waar u op moet letten. Zorg er bij het installeren van het kanaal aan het plafond voor dat het geen muur raakt, omdat hierdoor geluid tussen verdiepingen kan worden overgedragen. Het plaatsen van akoestische schuimpanelen op het plafond en strategische delen van de muur moet echo's en nagalm bijna elimineren. Als u de hoeveelheid geluid die door uw kelderplafonds reist wilt verminderen, probeer dan vloerbedekking of vloerkleden op de vloeren van de ruimte erboven te installeren; hoe dikker de tapijten of vloerbedekking, hoe beter de resultaten.

Het is een uitstekende keuze als je een klein gedeelte hebt dat isolatie nodig heeft, maar je wilt geen enorme rol kopen. Of u nu een deel van uw kelderplafond of het geheel wilt isoleren en geluiddicht wilt maken, u kunt glasvezel gebruiken. Als je bezig bent met het afwerken van je kelder, zorg er dan voor dat je matten isolatie plaatst tussen het ophangen van gipsplaat aan de muren en het plafond. Het is ook gemakkelijker om massa- en geluidsabsorberend materiaal toe te voegen om het ruisonderdrukkingsvermogen te verbeteren dan geluidsisolatie van een afgewerkt gipsplaatplafond.

In dat geval moet je beginnen met te bepalen of het oppervlak al gevuld is met isolatie. Glasvezel is handig omdat het zowel een effectieve isolator als een effectief geluidsisolerend materiaal is. Enkele van de meest betrouwbare bedrijven die glasvezelisolatie verkopen, zijn Owens Corning en Johns Manville. Regelmatige plafondisolatie werkt nog steeds prima, vooral als u een kelderplafond met een laag budget geluidsisolatie hebt.

Het kan ook helpen als je je kelder wilt verhuren en niet wilt dat het geluid naar de rest van je huis bloedt.

Leave Message

All fileds with * are required