Zet je isolatie in keldermuren?

Locaties, keldermuurisolatie is vereist door code. Correct geïnstalleerd, kelderisolatie bespaart energie, verbetert het keldercomfort en verkleint de kans dat uw muren vochtig zijn. Gebruik spuitschuimisolatie op kelderwanden wanneer de muurnoppen al zijn geïnstalleerd. Spuitschuim is het beste als u continue isolatie zonder openingen nodig heeft om luchtinfiltratie mogelijk te maken.

Het is een uitstekende oplossing voor onregelmatige wanden en voor muren met veel scheuren, naden en voegen. Een andere veel voorkomende isolatie is hardschuimplaat. Deze schuimisolatiepanelen zijn gemaakt van polystyreen, polyisocyanuraat (polyiso) en polyurethaan. Hardschuimplaat zorgt voor een betere isolatie dan glasvezel, houdt waterdamp in gasvormige toestand en vermindert condensatie op uw muren.

Schuimplaat is echter duurder dan glasvezelisolatie. De belangrijkste zorg die u moet aanpakken voordat u uw kelder isoleert, is vocht. Om er zeker van te zijn dat er geen vocht door de muren sijpelt, voert u een eenvoudige test uit met plastic folie en ducttape. Plak een klein stukje plastic folie op een kale betonnen muur met een ondoordringbare ducttape rand en wacht 48 uur.

Nadat voldoende tijd is verstreken, controleert u de binnen- en buitenkant van de plastic plaat op condensatie, dit zal bepalen of er water doorheen sijpelt. Ik neem aan dat ik de bovenkant van de keldermuur moet afdekken met schuimplaat (slechts 1,5 ″ past onder de blokkering) en dop rond de dorpelplaat ook met schuim. Ik zou graag 2 ″ schuimisolatie over het beton willen installeren (er was eerder geen isolatie). De originele put bevond zich in de achtertuin en de pijp kwam het huis binnen onder de gegoten kelderverdieping.

Een ongeconditioneerde kelder heeft helemaal geen warmtebronnen - opzettelijk of onbedoeld, zoals boilers. Omdat de isolatieplaat fungeert als een vochtbarrière, gebruikt u schuimplaat met gemiddelde tot hoge dichtheid met goede vochtbestendigheidseigenschappen zoals geëxtrudeerd polystyreen en Type IV geëxpandeerd polystyreen. Als u uw koude kelder isoleert, controleer dan de wintertemperatuur zodat u aanpassingen kunt aanbrengen om bevriezing te voorkomen. Als algemene regel geldt dat verwarmde kruipruimtes worden behandeld als korte — soms zeer korte — kelders en renoveren ze zoals eerder in dit hoofdstuk is beschreven.

Ik heb geen plannen om ooit mijn kelder af te maken, maar wil dit probleem graag zo goedkoop mogelijk oplossen. Plastic was ooit het materiaal bij uitstek, maar in sommige gevallen waar lucht en vocht de geïsoleerde muur binnenkwamen, vormde zich condensatie op het plastic en veroorzaakte bevochtigings- en schimmelproblemen in de muur.

Leave Message

All fileds with * are required