Werkt kelderisolatie echt?

Een goed geïsoleerde kelder kan u geld besparen op verwarming en zorgen voor een droge, comfortabele leefruimte. In de meeste gevallen moet een kelder met isolatie op de buitenmuren worden beschouwd als een geconditioneerde ruimte. Isolatie helpt je de temperatuur in je kelder te regelen, dus het is niet zo koud. Maar isolatie doet meer dan dat.

Het kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen. Minder vocht betekent minder risico op schimmelproblemen en de bijbehorende gezondheidsrisico's. Wanneer u kelderisolatie aan de muren toevoegt, beschermt u uw woonruimtes tegen de kou van de ondergrond net buiten de fundering. Op deze manier werken uw verwarmingssystemen efficiënter, waardoor u het energieverbruik kunt verminderen.

Plafondisolatie in de kelder biedt u een warmtewinst- en warmteverliesbarrière. Het kan uw huis energiezuiniger maken als het op de juiste manier wordt gedaan, waardoor het warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Het isolatieproces kan echter kostbaar zijn en kan tot andere uitdagingen leiden. Als de balkruimte al bedekt is, overweeg dan om het vloeroppervlak te laten blazen met dichte vezelisolatie, zodat er geen luchtruimte is tussen de isolatie en de vloer erboven.

Niet alleen dat, het toevoegen van isolatie aan uw kelder kan u helpen uw energiekosten te verlagen en u geld te besparen. De isolatie wordt aan de bovenrand op zijn plaats gehouden door het knipperen en door gebruik te maken van corrosiebestendige bevestigingsmiddelen en ringen. Een optionele horizontale stijve isolatierok kan ook worden toegevoegd om warmteverlies aan het oppervlak te verminderen, wat vorstgerelateerde problemen kan verminderen (zie figuur 6-. Ze moeten op dezelfde manier worden geïsoleerd tussen de balken als kruipruimtes, waarbij de dampbarrière boven de isolatie (altijd aan de warme kant) in plaats van eronder wordt geplaatst.

Veel voorkomende soorten isolatie die worden gebruikt als isolatie in de kelder zijn onder meer batt of deken, losse vulling van glasvezel, polyurethaanspray en stijve plastic plaat. Als u zich in een huurwoning bevindt, kan de investering in spuitschuimisolatie onverstandig zijn - vooral als u er niet zeker van bent dat u voor de lange termijn in het pand verblijft. Om je een idee te geven, heb ik mijn huis op een heuvel gebouwd en ik heb twee kelders op ongeveer 5 voet verschillende niveaus. Als alternatief kan isolatie op zijn plaats worden gehouden met speciale houten of metalen bevestigingsstrips die passen in groeven of inkepingen die in de fabriek in de isolatiepanelen zijn gesneden.

Als een deel van de reden waarom u uw plafond isoleert, is om uw huis ondoordringbaar te maken voor lawaai, zou u moeten overwegen om met dit Rockwool-isolatieproduct te gaan, dat wordt geleverd in batts met een afmeting van 24 ″ X 48 ″. Hoewel vaak wordt aangenomen dat het isoleren van het plafond of de vloer van de kelder het beste is, is het eigenlijk niet de meest effectieve kelderisolatiemethode voor de ruimte. Zodra de aannemer het schuim heeft geïnstalleerd, kan de framewand worden opgeruwd voor bedrading en sanitair en worden geïsoleerd. Als uw belangrijkste doel voor het isoleren van uw kelderplafond is om de energie-efficiëntie van het huis te verbeteren, moet uw isolatie een hoge R-waarde hebben.

Leave Message

All fileds with * are required