Hoe kelderisolatie te verbergen?

Gebruik mousseline-stof of lakens van kringloopwinkel. Je kunt oude lakens verven of strikken voor een groovy look, ze aan de noppen nieten. Karton zou een andere keuze zijn, je kunt grote dozen krijgen bij apparatenwinkels. Karton kan worden geverfd en ik zou het beton beschilderen met kelderverf om te voorkomen dat er vocht binnensijpelt.

Qua ademhaling mag de isolatie geen probleem opleveren als deze ongestoord blijft. Als je het moet bedekken, zou ik gewoon voor sheetrock gaan. Pegboard is misschien handiger om het mee te bedekken, maar zal veel duurder zijn. Chris, ik wil graag een stem toevoegen aan de suggestie dat je de keldermuren isoleert en de glasvezelvlechten van het kelderplafond verwijdert.

Als u een onafgewerkte kelder in Noord-Amerika wilt isoleren, wordt een waarde van 12 of meer aanbevolen. Als ik overal tussen de balken zou isoleren, zou het in de kelder een paar graden dalen, maar als de plaat geïsoleerd zou zijn, zou hij een paar graden warmer zijn. Het simpelweg isoleren van de kelderwanden verhoogt de temperatuur enkele graden, waardoor het schimmelrisico in de hele kelder wordt verlaagd. Ik heb geprobeerd alle problemen met het huis op te lossen, maar het hebben van mijn kelderoverstroming twee keer in minder dan een jaar heeft zijn tol geëist van mij en mijn geld.

Mijn nieuwe huis heeft een onverwarmde kelder (meestal 5-8 graden minder dan woonruimte) met zichtbare glasvezelisolatie tussen de plafond I-balken. Veel onafgewerkte kelders hebben een minder dan uitnodigende uitstraling, en het is niet ongebruikelijk om problemen te vinden die je elders in een huis nooit zou verwachten. Kelderplafonds kunnen eenvoudig worden geïsoleerd met glasvezelkralen of matten die kale oven tussen de vloerbalken worden geïnstalleerd en op hun plaats worden gehouden met draad, vislijn of veerbelaste metalen clips, klauwen genaamd. Schuimplaten zijn ideaal voor het isoleren van funderingswanden en kelderwanden tot onafgewerkte vloeren en plafonds.

Mijn huisbaas laat me kleine verbeteringen aanbrengen, maar ik ga de kelder niet zelf afwerken met gipsplaat. We zullen u ook enkele aanbevelingen geven over hoe u isolatie kunt afdekken en hoe u zich kunt beschermen tegen vochtophoping in uw onafgewerkte kelder. Een vuurvast paneel wordt soms gebruikt om vleermuizen te bedekken die worden blootgesteld aan onafgewerkte ruimtes, zoals een garage of kelder.

Leave Message

All fileds with * are required