Waarom zou je je kelder niet isoleren?

De meest voorkomende reden waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om hun kelderplafond niet te isoleren, zijn de extra kosten van het aannemen van het project. Het isoleren van uw kelderplafond staat gelijk aan het creëren van een kamer die volledig is afgesneden van de rest van uw huis. Dit betekent een ernstig beperkte luchtstroom naar beneden in de kelder. Het verhoogt ook de kans op condensatie en vochtvorming.

Isolatie helpt je bij het regelen van de temperatuur in je kelder, dus het is niet zo koud. Maar isolatie doet meer dan dat. Het kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen. Minder vocht betekent minder risico op schimmelproblemen en de bijbehorende gezondheidsrisico's.

Ja, in de meeste gevallen is het isoleren van uw kelder een goed idee, omdat het onderweg dividenden zal opleveren. Muurisolatie helpt niet alleen om uw huis warmer te houden, maar het kan ook helpen om de ruimte geluiddicht te maken. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om „hun kelder af te werken op het moment van isolatie, waardoor deze efficiënter, esthetisch aantrekkelijker en functioneler wordt in één keer. Over het algemeen mogen onafgewerkte kelderplafonds niet worden geïsoleerd.

Dit komt omdat het de ruimte boven kouder en vatbaarder maakt voor condensatie. Houd er ook rekening mee dat de warmte stijgt, dus isolatie in het plafond betekent warmere vloeren erboven met kleine energiebesparingen. Het kan u ook helpen problemen met het bevriezen van sanitair te voorkomen, omdat koude lucht die van boven komt daar boven blijft. Kelders kunnen goed zijn voor ongeveer 20 procent van het totale warmteverlies van een huis.

Dit komt door het grote, niet-geïsoleerde oppervlak, zowel boven als onder het niveau. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is aarde een slechte isolator. Er is ook veel luchtlekkage door kelderramen en penetraties (inclusief scheuren in deze gebieden) en aan de bovenkant van de funderingsmuur (dorpelgebied). Veel kelders hebben weinig of geen isolatie, dus dit betekent dat er veel verbeteringspotentieel is.

Isoleren kan vaak worden gekoppeld aan andere reparaties of renovatiewerkzaamheden zoals waterdichting, radonsanering of afwerking van de kelder. Over het algemeen is isolatie echter een betere optie omdat het een dampremmende laag heeft die helpt voorkomen dat vocht door de scheuren sijpelt en leidt tot schimmelgroei. Deze isolatie is verkrijgbaar in zowel platen als grote rollen (voor grotere klussen) en is ideaal voor isolatie tussen muren en plafonds. Het isoleren van de wanden wordt aanbevolen om te voorkomen dat alle leidingen en verwarmingsdistributiesystemen moeten worden geïsoleerd en beschermd.

Als u op zoek bent naar een economische oplossing die ook energiezuinig en eenvoudig te installeren is, overweeg dan om schuimplaatisolatie op uw kelderplafond te gebruiken. Veel mensen die hun kelderplafond willen isoleren, gebruiken een van de twee soorten isolatiemateriaal. Als u vragen heeft over hoe het isoleren van uw huis de HVAC-efficiëntie en lagere energiekosten kan verbeteren, bel dan uw lokale Aire Serv pro op (85 679-0011) of vraag online een schatting aan. U moet een paar vellen op elkaar stapelen om het isolatieniveau te repliceren dat u zou krijgen met de bovenstaande glasvezelopties.

Als u een renovatieproject doet dat isolatie van uw huis beter omvat, overweeg dan om te upgraden naar dubbele ruiten. Meet en snijd de isolatie op de gewenste hoogte (meestal vanaf de bovenkant van de fundering tot de knipperende buitenmuur). Vul vervolgens de framewand met een verticale laag batt-isolatie die hem precies tussen de noppen past, waardoor er geen openingen, luchtruimten of overcompressie mogelijk zijn. Omdat de isolatieplaat fungeert als een vochtbarrière, gebruikt u schuimplaat met gemiddelde tot hoge dichtheid met goede vochtbestendigheidseigenschappen zoals geëxtrudeerd polystyreen en Type IV geëxpandeerd polystyreen.

Elk type isolatie heeft zijn eigen set voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de verschillende soorten isolaties te onderzoeken voordat u beslissingen neemt over wat voor soort isolatie het beste werkt voor uw huis. Ze moeten op dezelfde manier worden geïsoleerd tussen de balken als kruipruimtes, waarbij de dampbarrière boven de isolatie wordt geplaatst (altijd aan de warme kant) in plaats van eronder. Als je kelder niet geïsoleerd is, ontsnapt er warmte door het plafond en betaal je om het hele huis te verwarmen in plaats van alleen het lagere niveau. In sommige gevallen kan een laag stijve plaatisolatie met beschermende buitenafwerking worden aangebracht op de onderkant van de overhang, maar de ruimte moet nog steeds luchtdicht en geïsoleerd zijn.

.

Leave Message

All fileds with * are required