Zal isolerende kelder de luchtvochtigheid verminderen?

Het isoleren van uw kelder kan de luchtvochtigheid niet verminderen omdat het is ontworpen om de temperatuur te helpen regelen. Isolatie kan helpen de luchtvochtigheid te verminderen door de lucht kouder te houden of condensatie te verminderen door de lucht warmer te houden. Het kan echter de vochtniveaus in de lucht niet veranderen. Zolderisolatie is een goed idee, maar niet-geïsoleerde kelders zijn een koellichaam, dus het beste is om ervoor te zorgen dat ze allebei klaar zijn.

De enige reden om de balken boven je hoofd in de kelder te isoleren, is als je van plan bent de kelder op een koelere temperatuur te houden. Als dat zo is, dan zal het werken, maar met voor- en nadelen - het is goedkoper, sneller en gemakkelijker, maar het doet niets om vochtinfiltratie door de gietbetonvloer te voorkomen. En als je de kelder verwarmt, heeft het helemaal niet veel zin. Ja, het isoleren van uw huis kan vocht verminderen, vooral als de isolatie dampdiffusievertragers bevat.

Omdat isolatie de warmteoverdracht vermindert, matigt het de temperaturen in uw hele huis, zodat vocht en vocht zich minder snel zullen ontwikkelen. Funderingen kunnen niet drogen naar de buitenkant onder de kwaliteit. Beton voert vocht af - zelfs als de buitenkant van de funderingswanden perfect vochtbestendig is, zal vocht van de voet afvoeren. Om het nog leuker te maken, zal glasvezel in contact met vochtig beton vocht afvoeren.

Een constant draaiende luchtontvochtiger is meestal een normaal onderdeel van elke kelder in een vochtige zone, dus dat is een goed begin. Isoleren met wanden met XPS- of EPS-schuim helpt ook, het houdt de vochtige lucht verder weg van de koude muur. De kelder heeft unieke isolatiebehoeften omdat alleen bepaalde soorten isolatie effectief zijn om overtollig vocht buiten te houden. Wanneer we kelders professioneel isoleren, gebruiken we vaak een combinatie van spuitschuim en glasvezelrollen.

Het spuitschuim sluit luchtlekken af en zorgt voor een dampremmende laag, terwijl de glasvezel een extra thermische barrière biedt. Een goede isolatie is vooral belangrijk bij de vloerbalken en dorpelplaat. U kunt ook condensatie verminderen door koude oppervlakken warmer te maken. .

Isolerende funderingswanden in de kelder creëert een thermische barrière tussen de koude muur en relatief warme binnenlucht. Isoleer na luchtafdichting de balkholtes boven de modderbank met hardschuimisolatieplaat, spuitschuimisolatie (doe-het-zelf-spuitschuimisolatiesets zijn verkrijgbaar in thuiscentra) of glasvezelbatt-isolatie indien legaal voor dit gebruik in uw omgeving. isoleer funderingsmuren met isolatieplaat, of installeer een ingelijste en geïsoleerde muur voor de funderingsmuren, met een luchtruimte ertussen. Een andere benadering van het condensatieprobleem is het verminderen van de mate waarin vochtige lucht contact maakt met koele oppervlakken waar het kan condenseren.

Met deze aanpak isoleert u blootgestelde kanaalwerkzaamheden, leidingen en wanden - overal waar water de neiging heeft om te condenseren. Als de vochtige lucht de koele oppervlakken niet kan bereiken, geeft deze geen water af als condensatie. Als de kelderlucht enigszins geïsoleerd is van de lucht op de bovenverdieping, moet u mogelijk een luchtontvochtiger gebruiken om het dauwpunt van de kelderlucht onder de plaattemperatuur te brengen. Je had je niet gerealiseerd dat er zoveel soorten isolatie waren, alles van spuitschuim tot batts.

Als na het installeren van isolatie uw huis nog steeds behoorlijk vochtig is, is het geen slecht idee om een loodgieter te bellen om de staat van uw leidingen te beoordelen. Voor isolatie wordt de snelheid waarmee een bepaald soort isolatie de warmteoverdracht weerstaat of vertraagt, de „R-waarde” genoemd. De temperatuur van de kelderverdieping blijft redelijk constant, maar als je de muren naar het plafond gaat, stijgt de temperatuur. De isolatie stopt vochtige lucht bij de bron, zoals uw kelder, zodat deze niet in de andere kamers van uw huis kan stijgen.

Als isolatiebatts bijvoorbeeld kraftpapier hebben, telt dit als een klasse II waterdampvertrager. Idealiter zou het ook voldoende luchtdoorlatende isolatie hebben tussen de glasvezel en de fundering voor winterdauwpuntregeling op het bovengradige gedeelte op de grens tussen de glasvezel% 26 luchtondoordringbare isolatie. Er zijn veel redenen waarom de keldermuren condensatie hebben, maar meestal komt dat omdat er water in zit. Sommige kelders hebben geen ventilatieopeningen voor airconditioning, maar het is meestal eenvoudig om een paar ventilatieopeningen te maken.

Terwijl ik rondsnuffelde, merkte ik vocht op aan de binnenkant van de poly dat de isolatoren hadden geïnstalleerd aan de „warme kant van de glasvezel batt-isolatie” (de rest van het huis is dichte pakcellulose met nu dampvertrager). De oplossing voor de meeste condensatieproblemen in de kelder is het verminderen van de luchtvochtigheid, die uit verschillende bronnen kan komen. Isolatiepanelen van geëxtrudeerd polystyreenschuim bieden niet alleen uitstekende isolatie R-waarden in een gecomprimeerde ruimte (R-5 per inch), maar ze hebben ook een lage vochtdampdoorlaatbaarheid. Een afdekmuur kan vervolgens over de isolatie worden omlijst met de getapete rand van de plastic folie die op zijn plaats wordt gehouden door de bodemplaat van de muur wanneer de muur op zijn plaats wordt bevestigd.

.

Leave Message

All fileds with * are required