Helpt isolatie in een kelder?

De rol van isolatie is het voorkomen van warmteoverdracht tussen de buitenoppervlakken van uw huis - zoals de fundering - en het buitenleven. Zodra de lucht is afgedicht en geïsoleerd, zal je kelder niet langer in de gril zijn van Maine's ondervriezende wintertemperaturen en benauwde, vochtige zomers. Het toevoegen van kelderisolatie kan uw verwarmingsefficiëntie verbeteren en helpen de kamers op of boven een comfortabelere temperatuur te houden. De echte keuze is om te beslissen welk deel van uw kelder u wilt isoleren.

U kunt ervoor kiezen om uw hele kelder aan te pakken of besluiten alleen de muren, plafonds of vloeren te isoleren. Plafondisolatie in de kelder biedt u een warmtewinst- en warmteverliesbarrière. Het kan uw huis energiezuiniger maken als het goed wordt gedaan, waardoor het warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Het isolatieproces kan echter kostbaar zijn en kan tot andere uitdagingen leiden.

Ja, in de meeste gevallen is het isoleren van uw kelder een goed idee, omdat het onderweg dividenden zal opleveren. Muurisolatie helpt niet alleen om uw huis warmer te houden, maar het kan ook helpen om de ruimte geluiddicht te maken. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om „hun kelder af te werken op het moment van isolatie, waardoor deze efficiënter, esthetisch aantrekkelijker en functioneler wordt in één keer. Geluidsreductie is een belangrijke reden waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om kelderplafonds te isoleren.

Met de juiste isolatie kunt u de hoeveelheid geluid die wordt uitgezonden vanuit de kamers erboven naar de kelder aanzienlijk verminderen. Dit kan met name nuttig zijn als u uw kelder gebruikt als thuiskantoor, thuisbioscoop of andere doeleinden waarvoor u mogelijk een rustige ruimte nodig heeft. Omgekeerd kan dit ook de hoeveelheid geluid die uit de kelder naar de kamers op de bovenverdieping komt, verminderen. Geconfronteerde isolatie wordt eigenlijk aanbevolen op kelderplafonds en plafonds in het algemeen.

De bekleding of het oppervlak van de isolatie voorkomt dat deze eruit valt en in de kelderlucht druppelt. Dit is vooral voordelig als de isolatie is gemaakt van glasvezel, wat schadelijk kan zijn als het wordt ingenomen. Bij het installeren van gevelisolatie op een kelderplafond moet de isolatiebedekking naar de kelderverdieping gericht zijn om te voorkomen dat vuil van de isolatie eruit valt. Het toevoegen van voldoende isolatie aan uw kelderplafond om het niveau van energie-efficiëntie te bieden waarnaar u op zoek bent, kan een verdubbeling van het isolatiemateriaal vereisen.

In sommige gevallen kan een laag stijve plaatisolatie met beschermende buitenafwerking worden aangebracht op de onderkant van de overhang, maar de ruimte moet nog steeds luchtdicht en geïsoleerd zijn. Tijdens koelere maanden helpt een betere isolatie uw huis warmer te houden, wat ook zou moeten helpen uw energiekosten te verlagen. Polyurethaanspuitschuim met gesloten cellen, dat alleen door een gecertificeerde installateur mag worden aangebracht, is een hoogwaardige isolatiemethode voor alle soorten wanden, inclusief oneffen wanden. Bij het overwegen van kelderisolatie geven de meeste professionals en aannemers in de industrie er echter de voorkeur aan een niet-afbrekend schuimisolatiemateriaal voor kelderwanden te gebruiken.

Het aanvraagproces voor uw kelderplafondisolatie hangt sterk af van de huidige situatie van het plafond op dit moment. Als je maar één plek in je kelder moet kiezen om te isoleren, dan zijn de muren de beste keuze. U wilt bijvoorbeeld weten welk type isolatie in uw kelder moet worden gebruikt en of dat zal verschillen op basis van zaken als uw lokale klimaat of energieverbruikspatronen. Als u bijvoorbeeld een lawaaierige wasmachine, HVAC-systeem of thuisbioscoop hebt en deze geluiden wilt dempen, kan plafondisolatie in de kelder ideaal zijn.

Het installeren van een isolatielaag op uw kelderplafond betekent dat u plafondhoogte moet omvatten. Het dichtst bij voorverpakte spuitschuimisolatie komt het dichtst bij producten DAP's Maxfill Maximum Expanding Sealant. De slimme en goedkope manier om balken te isoleren, is door isolatiepanelen van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) schuim te gebruiken die op maat zijn gesneden om in de baai te passen en vastgelijmd met expanderend schuim. Als u zich in een huurwoning bevindt, kan de investering in spuitschuimisolatie onverstandig zijn - vooral als u er niet zeker van bent dat u voor de lange termijn in het pand verblijft.

.

Leave Message

All fileds with * are required