Moet je keldermuren onder de graad isoleren?

Je beste waar voor de dollar in dit geval is om het koudste deel van de muur te isoleren, weer meestal tot 2 voet onder het cijfer. Er zijn echter veel gevallen waarin het isoleren van de volledige muur de beste optie is, zoals als uw muren van steen zijn, of de vloer aarde of steenslag is zonder dampscherm. Hoewel goedkope vezelisolatie zoals glasvezelvlechten, minerale wolvlechten of cellulose u kan intrigeren, zijn deze materialen luchtdoorlatend. Daarom mogen ze nooit tegen een betonnen muur van minder dan kwaliteit worden gelegd.

Vocht in de binnenlucht kan condenseren tegen het koele betonoppervlak bij dit soort isolatie, mogelijk schimmel en schade veroorzaken. In sommige gevallen kan het alleen praktisch zijn om isolatie te installeren tot minimaal 610 mm (24 inch. Dit vermindert het graafwerk dat nodig is en toch een aanzienlijke thermische bescherming biedt, en kan worden gekoppeld aan verdere isolatie van het interieur. Een optionele horizontale stijve isolatierok kan ook worden toegevoegd om warmteverlies aan het oppervlak te verminderen, wat vorstgerelateerde problemen kan verminderen (zie figuur 6-.

Er zijn een paar redenen waarom keldermuurisolatie belangrijk en noodzakelijk is. Deze variëren van energiebesparing tot codevereisten in bepaalde gebieden. Hoe dan ook, het hebben van een goed geïsoleerde kelder zou een prioriteit moeten zijn voor huiseigenaren. Meet en snijd de isolatie op de gewenste hoogte (meestal van de bovenkant van de voetstukken tot de knipperende buitenmuur).

Plaats de isolatie goed om luchtcirculatie aan de randen te elimineren en gebruik schuimkit en technische tape om alle verbindingen en InterParts af te dichten. Isoleer de balkruimte met batt- of dekenisolatie en voeg een luchtbarrière toe voordat u de afwerking opnieuw installeert. Als u in een door termieten besmet gebied woont, kan uw lokale bouwcode vereisen dat u een 3 inch hoge termiet-inspectiestrip van blootgesteld beton nabij de bovenkant van uw keldermuur achterlaat. Als het niet mogelijk is om de isolatie van de buitenfundering uit te breiden om het volledige kopbalkgebied te bedekken, moet de ruimte van binnenuit worden geïsoleerd en afgedicht.

Als de balkruimte al bedekt is, overweeg dan om het vloeroppervlak te laten blazen met dichte vezelisolatie, zodat er geen luchtruimte is tussen de isolatie en de vloer erboven. We hebben een split-level huis met de kelder 3,5 onder rang, dus hebben een noppenmuur 3,5 hoog, een richel, dan de bovengrondse muur in de kelder. Deze methode omvat het lijmen van stijve plaatisolatie op de funderingsmuur en deze vervolgens bedekt met een framewand met batt-isolatie. Met een kelder onder de graad is uw huis er zeker van voldoende energie te hebben en te behouden tegen elke lelijke gebeurtenis zoals schade, funderingszwakte of uiteindelijke ineenstorting van het gebouw.

Het gedeelte van de isolatie onder de kwaliteit wordt op zijn plaats gehouden door de opvulling, maar mogelijk zijn enkele bevestigingsmiddelen nodig om het tijdens het proces op zijn plaats te houden. Wat je blokkeert, is de mogelijkheid om de grond te gebruiken als thermische massa die warmte uit je kelder absorbeert als het warm is en wat vrijgeeft als de kelder koel is. Een kelder kan voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt en kan, wanneer deze goed is afgewerkt en geïsoleerd, een comfortabele leefruimte zijn. Schroef of spijker de gipsplaat in beide gevallen op de strip die met corrosiebestendige betonnen bevestigingen aan het beton is bevestigd.

Er is extra framing nodig rond deuren in de fundering, maar raamopeningen hebben slechts één tapeind nodig, omdat de muur niet belastend is. De meeste rechtsgebieden verwachten dat u uw kelder isoleert om te garanderen dat degenen die daar wonen beschermd zijn tegen temperatuurschommelingen.

Leave Message

All fileds with * are required