Is het de moeite waard om een kelder te isoleren?

Het isoleren van uw kelder lijkt misschien een project dat het meest geschikt is voor een andere dag, maar eerlijk gezegd kan het isoleren van uw keldermuren het comfort helpen verbeteren en energie- en onderhoudskosten voor HVAC-systemen verlagen. Het zorgt ook voor extra woonruimte in een huis, wat van onschatbare waarde kan zijn. Isolatie helpt je de temperatuur in je kelder te regelen, dus het is niet zo koud. Maar isolatie doet meer dan dat.

Het kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen. Minder vocht betekent minder risico op schimmelproblemen en de bijbehorende gezondheidsrisico's. Het isoleren van elk deel van uw huis is doorgaans een van de beste investeringen die u als huiseigenaar kunt doen. De kelder is een gebied waar veel koude lucht is, maar het toevoegen van kelderisolatie kan eventuele koude lekken stoppen, de energie-efficiëntie verhogen en de energierekening verlagen.

Bovendien kan het afdichten van een kelder vochtproblemen zoals schimmels voorkomen en ongedierte het huis uit houden. het isoleren van een kelder is een van de eerste stappen in de richting van het afwerken van een kelder, die woonruimte aan uw huis toevoegt en de waarde ervan verhoogt. Hoewel het isoleren van de muren de algehele temperatuur van uw huis helpt verbeteren, zijn er ook voordelen aan het isoleren van uw plafond. Ingeblazen isolatie wordt meestal gebruikt in afgewerkte delen van een huis en kan ruimtes tussen bestaande muurstijlen opvullen.

Isolatie wordt toegepast op huizen met platon-grade funderingen precies zoals u de buitenkant van een volledige kelder zou isoleren (zie deel 6,1, De kelder van buitenaf isoleren). We hebben hierboven gezien dat je ook moet nadenken over ventilatie wanneer je je kelderplafond isoleert. Het resultaat is hogere isolatiewaarden met minder verlies van binnenruimte, een zeer goede vermindering van thermische overbrugging en geen extra vochtbarrière nodig. Als de isolatie alleen naar het kopgebied of lager wordt uitgevoerd, sluit dan luchtdicht en isoleer het kopgebied van het interieur.

Evergreen was zo behulpzaam bij het veiligstellen van ons Efficiency Maine financiering voor een groot zolderisolatieproject begin deze winter. Het dichtst bij voorverpakte spuitschuimisolatie komt het dichtst bij producten DAP's Maxfill Maximum Expanding Sealant. Gezien het feit dat het ondergronds is en geïsoleerd is door ongeveer 5 centimeter beton, dus ik durf te wedden dat het al veel beter geïsoleerd is dan de rest van je huis. Het gedeelte van de isolatie onder de kwaliteit wordt op zijn plaats gehouden door de opvulling, maar mogelijk zijn enkele bevestigingsmiddelen nodig om het tijdens het proces op zijn plaats te houden.

In dat geval zullen isolatiematerialen op vezelbasis snel verouderen en na een paar jaar moeten worden vervangen, tenzij u vóór de isolatie investeert in een vochtbarrière. Om de isolatie, het frame en de wandafwerking te beschermen tegen mogelijke waterschade, bedek de keldermuren met huisfolie. Naast het verlagen van de verwarmingskosten, helpt het isoleren van kelderplafonds en wanden vochtproblemen, insectenplagen en radoninfiltratie te voorkomen. Ik ben hier geen expert in, maar ik hoopte dat je dit punt kon uitleggen om het te verduidelijken voordat ik mijn keuze maak voor kelderisolatie.

Leave Message

All fileds with * are required