Welke r-waarde moet kelderisolatie zijn?

De Model Energy Code beveelt R-11 isolatiewaarden aan voor keldermuren in het grootste deel van het land en R-15 voor de meest noordelijke staten. Ik ga de muren van onze gegoten kelder isoleren en inlijsten. We wonen op het Upper Peninsula van Michigan bovenop een goed doorlatende klif, dus onze kelder is erg droog en het klimaat is erg koud in de winter. De vuistregel van Lstiburek is een minimale R20 in keldermuren ten noorden van de Mason-Dixon Line.

Natuurlijk volgt hij niet altijd zijn eigen regels. De onderstaande tabel laat zien welke isolatieniveaus kosteneffectief zijn voor verschillende klimaten en locaties in huis. De isolatie wordt aan de bovenrand op zijn plaats gehouden door het knipperen en door gebruik te maken van corrosiebestendige bevestigingsmiddelen en ringen. Met InsoFast-panelen vindt u de meest kosteneffectieve en handige manier om een goede R-waarde voor uw kelderisolatie op te nemen.

Ga in het algemeen niet met hogere isolatiewaarden, omdat het risico bestaat dat de muur wordt blootgesteld aan schadelijke vries-dooicycli. Het meest voorkomende type constructie is de volledige funderingskelder, met voornamelijk ondergraads funderingsmuren die de huisstructuur ondersteunen. Begin met het installeren van de isolatie in één hoek, overlappend op de hoeken en houd de isolatieplaten zo strak mogelijk tegen de muur (zie figuur 6-. Polyurethaanspuitschuim met gesloten cellen, dat alleen door een gecertificeerde installateur mag worden aangebracht, is een hoogwaardige isolatiemethode voor alle soorten wanden, inclusief oneffen wanden.

Bovendien, omdat bevestigingsgereedschappen voor poedergeactiveerde beton vaak worden gebruikt bij renovaties in de kelder, moet u de gebruiksaanwijzingen zorgvuldig volgen. Bij het plannen van de installatie van kelderisolatie is een van de belangrijkste vragen waarmee rekening moet worden gehouden de R-waarde die nodig is voor het project. De juiste R-waarde van keldermuren zal energiezuinige, duurzame, gezonde en comfortabele huizen produceren. Fox Blocks vochtbestendige ICF-kelderwanden overtreffen de R-waardebehoeften voor alle klimaatzones en zorgen voor een energiezuinig, comfortabel, veilig, duurzaam en gezond huis met beheersbare energierekeningen.

Polyurethaanschuimen met gemiddelde en hoge dichtheid worden soms gebruikt in kelders en kruipruimtes met gegoten beton, betonblokken, bakstenen of puinmuren en zijn niet bedoeld als leefruimte. Plaats de isolatie goed om luchtcirculatie aan de randen te elimineren en gebruik schuimkit en technische tape om alle verbindingen en InterParts af te dichten. Fox Blocks draagt verder bij aan een duurzame kelder omdat ze geen organische materialen hebben - iets wat termieten graag eten. Vanwege de ingebedde stud in het paneel is het eenvoudig en stevig om een basisschuimisolatieplaat eroverheen te leggen.

De International Energy Conservation Code (IECC) verplicht de R-waarden voor kelderisolatie op basis van acht geologische klimaatzones in de Verenigde Staten.

Leave Message

All fileds with * are required