Waarom is mijn kelderisolatie nat?

Grondvocht (kelder- en kruipruimte-isolatie) Luchtinfiltratie door ramen, deuren, openingen in gevelbeplating, enz. Condensatie achter de dampbarrière ontstaat wanneer de warme, vochtige lucht van uw kelder in contact komt met de koelere kelderwanden. Deze situatie is vooral gebruikelijk in nieuwere woningen omdat de betonnen muren nog steeds uitharden en actief vocht afgeven (het water dat wordt gebruikt bij het mengen van het beton). Hoewel dit lastig kan zijn, zal het de isolatie niet beschadigen - op voorwaarde dat u de funderingsmuur laat uitdrogen voordat u uw kelder afwerkt.

Het vocht dat door de muur komt, hoeft niet afkomstig te zijn van een barst of lek. Het komt meestal aan door capillaire trek (vaak van een vochtige basis). Door een dampscherm tussen het beton en de isolatie te plaatsen, komt het grondvocht niet in de isolatie, maar kan condensatieproblemen in de winter hebben aan de bovenkant van de muur waar de fundering koud genoeg is. Een dampremmende laag aan de binnenzijde kan dat stoppen, maar in combinatie met een dampscherm aan de buitenkant creëert een vochtvanger.

Afgezien van het potentieel om dure schade aan uw eigendom te veroorzaken, brengt natte isolatie ernstige gezondheidsrisico's met zich mee omdat het schimmelgroei stimuleert, wat uw binnenluchtkwaliteit vermindert. Een goede IAQ is van cruciaal belang voor mensen die lijden aan astma of ouderen. Als het gedeelte natte cellulose-isolatie klein genoeg is, kunt u deze mogelijk verwijderen, een paar dagen laten drogen en vervolgens terugplaatsen. Je vertellen dat je nietjes eruit moet halen en er spleten in moet snijden, is een bekentenis dat dampbarrières in kelders niet voorkomen dat vocht in muren komt, ze voorkomen dat vocht eruit komt.

De 2x4 noppen zijn ongeveer 1 of minder van de cementmuur met isolatie, vervolgens de polydampremmende laag en vervolgens gipsplaat. Als ik een nieuw huis zou kopen met geïsoleerde keldermuren en een blootgestelde dampbarrière, zou het eerste wat ik zou doen het allemaal naar beneden halen zodat muren konden drogen en een luchtontvochtiger konden plaatsen. Je kunt hier alles lezen over beschimmelde kelders nadat je dat hebt gezegd, er is iets dat kan worden geprobeerd om mogelijk te voorkomen dat alles eruit wordt gescheurd en opnieuw begint. Toestaan, en het aanmoedigen van dat in kelders is waarschijnlijk de grootste mislukking op het gebied van huisontwerp en constructie die ik kan bedenken.

De oplossing is om een laag luchtondoordringbare isolatie tegen de fundering te plaatsen, met voldoende R-waarde dat de gemiddelde temperatuur aan het oppervlak van de lucht-ondoordringbare isolatie in de winter boven het dauwpunt van de kamerlucht ligt en een semi-permeabele dampretrager (klasse-II of -III) op de binnenzijde. De gipsplaat absorbeert het vocht, maar zoals alle materialen in een huis, zal de gipsplaat dezelfde relatieve vochtigheidsniveaus aannemen als de kelder. De isolatie aan de zijkant naast de fundering is erg nat - Vanaf de vloer ongeveer 2 voet van de vloer. Van structurele schade tot giftige schimmels die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, keldervocht kan grote problemen veroorzaken voor uw huis.

We hebben een cementblokfundering en er is vocht aanwezig tussen de polydampremmende laag en de batt-isolatie (niet roze). Als je een plas op je kelderverdieping vindt, moet je verder onderzoeken om de oorzaak van de plas positief te bepalen.

Leave Message

All fileds with * are required