Welk type isolatie moet in een kelder worden gebruikt?

Glasvezelisolatie is gecoat in een dampremmende laag die ideaal is voor het vergrendelen van het vocht dat gebruikelijk is in een kelderruimte. Dit materiaal, dat bekend staat om zijn vermogen om jarenlang mee te gaan, kan eenvoudig worden geïnstalleerd met spijkers of een lijm. De meest gebruikte isolatiematerialen in de kelder zijn onder meer spuitschuim, glasvezel en schuimplaat. Spuitschuim is waarschijnlijk het best mogelijke isolatiemateriaal voor kelders en vochtige ruimtes.

Spuitschuim met gesloten cellen is perfect voor het vergrendelen van de waterdamp die inherent van uw vochtige keldermuren naar uw afgewerkte kelderkamers wil migreren. Spuitschuim biedt verschillende voordelen, waaronder extra structurele stabiliteit, geweldige dampremmende laag, bedekt gemakkelijk leidingen, draden en andere hulpprogramma's en het biedt uitzonderlijke R-waarden. De problemen met spuitschuim zijn het aanzienlijke prijskaartje (hoewel dit met de tijd beter zal worden) en het is een zeer rommelige taak. Als u zich echter de kosten en rotzooi kunt veroorloven, dan is dit het ultieme isolatieproduct.

Een andere veel voorkomende isolatie is hardschuimplaat. Deze schuimisolatiepanelen zijn gemaakt van polystyreen, polyisocyanuraat (polyiso) en polyurethaan. Hardschuimplaat zorgt voor een betere isolatie dan glasvezel, houdt waterdamp in gasvormige toestand en vermindert condensatie op uw muren. Schuimplaat is echter duurder dan glasvezelisolatie.

Overweeg de voordelen van spuitschuim in uw kelder. Spuitschuim met gesloten cellen is de beste manier om betonnen kelderwanden te isoleren. Dit komt omdat het een hogere R-waarde kan bereiken, samen met een uitstekende vochtbestendigheid, met minder dikte vereist. Het kan alle openingen en ruimtes grondig opvullen, waardoor u de beste bescherming krijgt tegen vocht en luchtinfiltratie.

Het is een duurdere optie, maar u bespaart geld op energierekeningen, om nog maar te zwijgen van de kosten van het uitvoeren van schadebeheersing nadat schimmel en meeldauw al ernstige problemen zijn. Schuimplaatisolatie wordt geleverd in stijve platen gemaakt van polystyreen of polyisocyanuraat, en u kunt het gebruiken in zowel kelderplafonds als muren. Het is relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, vooral wanneer het wordt geïnstalleerd voordat de muren worden ingelijst, dus het is een geweldige optie voor doe-het-zelvers met een beperkt budget. Schuimplaatisolatie is ook onderhoudsarm en vochtbestendig, daarom is het in de kelder goedgekeurd.

Basemt Systems (we gaan er niet te duur mee) man vertelde me dat de zijwanden niet hoeven te isoleren. Zorg ervoor dat de noppen perfect verticaal en nauwkeurig uit elkaar staan, zodat de isolatie goed past en de afwerking zonder problemen kan worden geïnstalleerd. Begin met het installeren van de isolatie in één hoek, overlappend op de hoeken en houd de isolatieplaten zo strak mogelijk tegen de muur (zie figuur 6-. Als het hout niet droog is, laat het frame dan minstens twee weken drogen voordat u isolatie toevoegt en de muur bedekt met de lucht- en dampbarrière.

Omdat bouwvoorschriften isolatie vereisen, moet u muurframes bouwen voordat u enige vorm van isolatie installeert. Bovendien is het toevoegen van isolatie vaak de eerste stap in de richting van het creëren van een afgewerkte kelder voor extra woonruimte. Als alternatief kan een aannemer schuim in de holtes spuiten of dichte vezelisolatie inblazen door gaten die aan de onderkant zijn geboord. Omdat beton grote hoeveelheden vocht bevat, is het het beste om het te laten drogen voordat het wordt geïsoleerd en afgewerkt, tenzij de te gebruiken renovatiemethode dit meegevoerde vocht aankan.

Vul vervolgens de framewand met een verticale laag batt-isolatie die hem precies tussen de noppen past, waardoor er geen openingen, luchtruimten of overcompressie mogelijk zijn. Ga in het algemeen niet met hogere isolatiewaarden, omdat het risico bestaat dat de muur wordt blootgesteld aan schadelijke vries-dooicycli. Daarom legt hij bij het gebruik van SPF uit dat de bandbalk en doosuiteinden moeten worden geïsoleerd en verbonden met de ondervloer van het eerste verhaal. Sommige zijn gebaseerd op het hele huis als geheel, dus als je goede isolatie en ramen hebt, kun je misschien wegkomen met een lagere waarde in de kelder.

Dus voor mij is de beste toepassing aan de binnenkant, waardoor dampproblemen worden opgelost en isolatie dichter bij de afwerkingsoppervlakken wordt gebracht. Omdat de isolatieplaat fungeert als een vochtbarrière, gebruikt u schuimplaat met gemiddelde tot hoge dichtheid met goede vochtbestendigheidseigenschappen zoals geëxtrudeerd polystyreen en Type IV geëxpandeerd polystyreen. Als alternatief kan schuim met gemiddelde of hoge dichtheid worden gebruikt als dampscherm, luchtbarrière en primaire isolatielaag. .

Leave Message

All fileds with * are required