Waarom keldermuurisolatie?

Wanneer u kelderisolatie aan de muren toevoegt, beschermt u uw woonruimtes tegen de kou van de ondergrond net buiten de fundering. Op deze manier werken uw verwarmingssystemen efficiënter, waardoor u het energieverbruik kunt verminderen. Hardschuimplaten zijn het beste voor doe-het-zelvers die kelders isoleren voordat ze de muren omlijsten. Hardschuim werkt ook goed als de betonnen of blokwanden glad en vlak zijn.

Isolatie van hardschuim is eenvoudig te gebruiken. Naast scoren kan het worden gesneden door een gewone houtzaag. Locaties, keldermuurisolatie is vereist door code. Correct geïnstalleerd, kelderisolatie bespaart energie, verbetert het keldercomfort en vermindert de kans dat uw muren vochtig zijn.

Met een lagere kans op vocht zullen er minder mogelijkheden zijn voor schimmelgroei, dus uw geïsoleerde kelder zal waarschijnlijk beter ruiken dan vroeger. Je keldermuren hebben het meeste contact met de buitenkant en de fundering. Ze zijn gevoelig voor vocht en tocht. Door de muren te isoleren, kunt u helpen de kou buiten te houden in plaats van uw huis binnen te dringen.

Dit helpt de temperatuur van je huis te stabiliseren. Dit kan het installeren van stijve isolatieplaat en gipsplaat, een muur met houten frame en isolatie of andere combinaties van isolatie inhouden. Een eenvoudige manier om het interieur van een keldermuur te isoleren, is met een doorlopende laag hardschuim die dik genoeg is om te voldoen aan de minimale R-waarde voor uw klimaatzone. Na het controleren van de muur en het uitvoeren van eventuele noodzakelijke reparaties, luchtdicht alle lekpaden, zoals bij de dorpel en rond penetraties.

In deze gevallen wordt spuitschuim direct op de funderingsmuur geïnstalleerd en vervolgens besproeid met een niet-brandbare afdekking om te voldoen aan de lokale codevereisten. Door een plaatselijke aannemer voor kelderisolatie te vertrouwen om het gebied onder uw huis te isoleren, verandert u uw kelder in een geconditioneerde ruimte. Hoewel het mogelijk is om doe-het-zelf tweecomponenten spuitschuimkits voor dit soort werk te kopen, is het over het algemeen goedkoper om een aannemer van spuitschuim in te huren voor grote klussen zoals keldermuren. Kelders maken deel uit van een huis, binnen de bouwgrens ondanks herhaalde pogingen door de jaren heen om ze los te koppelen van de woonruimte.

Kelders zijn al tot op zekere hoogte temperatuurgestuurd omdat de omringende aarde fungeert als een natuurlijke isolator. Waar de muur parallel loopt aan de balken, moet u een spijkersteun voor de bovenplaat inbouwen (de aanpak die u gebruikt hangt af van uw specifieke huis). Veel huizen zijn gebouwd met funderingsmuren met gedeeltelijke diepte die een kruipruimte onder het huis creëren. Wanneer deze ontstekingsbarrière op een noppenwand wordt ondersteund, kunnen de holtes van deze muur worden opgevuld met aanvullende isolatie.

En voor nieuwere woningen met uniforme betonnen kelderwanden kunnen getapete en afgedichte hardschuimpanelen een geweldige oplossing zijn. Het is meestal ook gemakkelijker om de muren te isoleren dan het plafond erboven, vooral in krappe kruipruimtes of waar de afstand tussen de balken ongelijk is. Dit geldt vooral in „krappe huizen met een sterke afdichting rond ramen en deuren op de bovenverdieping, waar een groot deel van het warmteverlies afkomstig is van een niet-geïsoleerde kelder. Condensatie kan zich ook vormen op de funderingsmuren in de zomer wanneer de lucht erg vochtig is en de fundering koel is.

Leave Message

All fileds with * are required